One week left

Inleder denhär måndagen med att njuta av första lovdagen, kommer bli oerhört skönt att vara ledig ifrån skolan i nästan enhel månad framöver och bara kunna lägga ner all energi och tid på tävling, träning o hästarna! Vi har haft väldigt mycket prov på senaste vilket tagit på krafterna enormt mycket. Just nu ligger fokus på att klara D9 som då är en grundkurs i läkemedelshantering för att få tillstånd att ge mediciner. Väldigt intressant men svårt!

Ihelgen så startade även Evelina o Peppe igång sin tävlingssäsong, fin första start med både en nöjd häst o ryttare. Så kul att all träning o nya planen med Peppe verkligen har gett resultat då han blivit så sanslöst fin i kroppen. Kraftig nacke, rund rumpa, tjock svans, glansig päls, synliga muskler, sätter under/bär upp sig själv och vi har även fått en mycket mera positivare ponny som gillar jobbet. Tålamod o tid är de som varit nummer ett med honom då han e en väldigt speciell herre med mycket egen vilja. Kul också att förfrågningarna om han är tillsalu har börjat rulla in, då jag och framförallt då Evelina bara tar de som en komplimang pga att han har blivit så fin. Dock så blir lilleman kvar hos oss ett par år till då Evelina ska känna sig helt klar på ponny innan, men om två år så kanske frågan är aktuell. Så fin ponny! Men planen för dom nu är att lägga ner ännu mera tid på att finslipa på detaljerna och att rida ett antal stabila Lb:1 till för att sen debutera La:1 och La:P1 under våren/sommaren med sikte på New Forest  SM 2019.

Men den roligaste nyheten ihelgen var ändå att min gamla vapendragare Oliver o hans nya ryttare debuterade Lc som resulterade med en dubbelnolla & 8de placerade, så himla kul o jag var lagom stolt när jag följde dom live på equipe. Familjen Brantmark behandlar Oliver som den kung han e o det blev verkligen match made in heaven mellan honom o Emmy.

B580813F-4572-4595-8726-0A96C173FEE5

Idag är det iallafall nästan en vecka kvar tills vi åker ner till Grevlunda igen, längtar! Tanken är att vi åker på Söndag och att vi kommer fram ganska skapligt satt jag kan rida Cubus direkt när jag kommer fram pga att han får stå i transporten ganska många h i sträck.

Ska bli så extremt kul att få komma tillbaka då jag trivdes något så enormt förra gången! Nu vet jag alla rutiner och hur det fungerar satt det gör det hela ännu bättre. Hoppas även att Cubus kommer trivas då vi ska ner under sommarlovet också. Ska bli så skönt att enbart få komma in i ”hästbubblan” ett tag då det är extremt viktigt för mig att få se bra ridning av andra som jag ser upp till för att jag då ska kunna inspireras av det och få ännu mera tankeställare o motivation framåt.

Även väldigt bra erfarenhet för C då han får mycke miljöträning vilket är super då vi startar upp utesäsongen på deras underbart fina bana vilket är en stor fördel då våran tävlingssäsong börjar två veckor efter vi kommit hem, Sundbyholm får stå för våran debutstart då det är fibersand o en anläggning med mycke space inne på banan vilket jag tror kommer passa bra för en första skolrunda.

76755DEE-FA17-4F87-960B-323EEF2A6074

Denhär veckan är fullspäckad. Allt ska handlas, tvättas, packas, hovslagare kommer, hästarna ska få akupunktur och sen träning på de. Somsagt, full.

Måndag – Cubus vilar, Peppe rids ut, hagarna ska mockas och har även några inlämningstentor som ska in. Våran grymt duktiga o snälla hovslagare kommer på eftermiddagen och hästarna ska få nya skor. Blev lite stressigt då hans schema var tajt o han bor utanför Norrköping men snäll som han är så åker han extra och kommer hit ändå så Cubus får nya dojor innan Skåne. Så tacksam o de visas igenom att bjuda på fika o kaffe imellan hästarna.

Tisdag – Cubus rids ut. Peppe o Evelina har träning för mig, studs+kavalleti övningar och även träna vidare på sidoförflyttningar o förvänd galopp på serpentinbågen. Allt ska börjas packas för Skåne o vi ska även åka och handla.

Onsdag – Hoppträning med Cubus i Basnäs för Emelie, styrkeövningar. Peppe skrittas på asfalt.

Torsdag – Hästarna vilar och får även massage/akupunktur. Vi älskar att underhålla hästarna med kiropraktik, massage eller akupunktur då jag tycker det är så extremt viktigt att se över dom under säsongen. Madeléne Buskas använder vi oss av, väldigt duktig o professionell och man känner stor skillnad dagen efter hon vart här. Tycker de e viktigt att speciellt C får den hjälp han behöver då han nu sätter så mycket muskler hela tiden och massage hjälper honom att bli mjuk i kroppen när träningsvärken faller in.

Fredag – Dressyr träning i Basnäs för Emelie med båda hästarna.

Lördag – Hästarna skrittas/travas ut på ängen.

Söndag – Äntligen, vi rullar ner emot Skåne. Cubus rids där på plats och Peppe vilar här hemma. Lillhästen kommer även sammadag o får hålla P sällskap undertiden dom veckorna som jag & C är borta.

Det känns ändå ganska bra just nu. Österlen, sol, härliga människor och grym anläggning. Livet på en pinne!

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “One week left

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>