Efter studenten säger jag tack & goodbye Vingåker

Jag har sedan länge vetat att jag vill flytta ifrån Vingåker efter studenten. Den stora drömmen är att kunna starta egen verksamhet, alltså köpa in fina hästar, sälja vidare och jobba med de och att jag har mina egna hästar och att man även då alltid har en prislapp på dom för att kunna sälja om rätt köpare och summa dyker upp. Sen utöver det kunna tävla på högsta nivå och kunna försörja sig på det.

MEN…

Det är en lång väg dit och till dess så får jag börja jobba på olika stall och försöka jobba mig dit och hoppas på att jag får chansen att kunna få basera mig i något stall hos en duktig hoppryttare för att kunna träna och tävla fina hästar där dagligen och bara vara ryttare och bli ett namn ute i Sverige/Europa. Men framförallt för att lära mig mer och utvecklas som både människa & ryttare, få ta del av varje detalj som krävs för att bli bäst och kunna få chansen att vara med i ett bra och stöttande team.

Och jag har alltid blivit lärd att vill man komma någonstans och bli någonting så får man ta tag i saker och jobba hårt för det då framgång inte kommer som ett brev på posten.

Jag går somsagt på gymnasiet och studerar djursjukvård och när jag är klar med allt så kan jag börja jobba direkt eller så pluggar jag vidare emot att bli vetrinär. Men jag känner att det är härstar och min ridning jag verkligen vill satsta på, så får jag jobb i ett stall som beridare med möjligheten att kunna ta med egen häst så tar jag det alla dagar i veckan.

Varför vill jag flytta ifrån Vingåker då?

Den största anledningen och faktorn är att iomed min satsning inom min sport så är allt så långt bort som tex större tävlingar, veterinärer, bra tränare osv. Och nu när jag ska gå över på storhäst så vill jag komma ut och göra några internationella starter och då hade Skåne passat väldigt bra då närheten till kontinenten skulle kunna göra det möjligt att komma ut oftare och mer o ge mig mer rutin. Skåne är Sveriges hästmecka och även det har varit en dröm, att bo där.

När jag var nere i Skåne på praktik så stormtrivdes jag. Det är så fruktansvärt fint därnere och bara att vara i den miljön med alla härliga människor som älskar sporten exakt lika mycket som jag, gör en så inspirerad och motiverad till att bli ännu bättre och jobba ännu hårdare för att kunna nå sina mål. Tänk möjligheten och äran att få tillhöra teamet på Grevlunda det är verkligen rätt miljö i rätt team. Är så ödmjuk och så tacksam för dom veckorna som jag fick där tillsammans med alla underbara människor och hoppas verkligen att jag en gång också kommer bli en i deras team.

bolt

Den andra anledningen är att Vingåker är en liten by och går de bra för någon så kommer skitsnacket direkt därefter, och det här vet jag av egna erfarenheter då de ofta förekommit tyvärr. Jag tror det förekommer då det handlar om ren avundsjuka då man blir irriterad när det går bra för någon annan en, en själv.Tragiskt nog så är det både ungdomar o vuxna som pratat skit och sprider massa osanningar.

Rykten sprids som en färsk löpsedel på marknaden. Och jag förstår inte vad det är som är så jobbigt med att kunna glädjas till andras prestationer, svider det verkligen så mycket i andras ögon och har ni verkligen inget bättre för er än att sitta och hitta fel i andras framgångar?

Alla har olika mål och förutsättningar, var glad och nöjd med det du själv presterar och lär dig glädjas åt andra.

Ingen vet hur mycket jobb jag lägger ner dagligen för att komma dit jag vill. Hur mycket jag offrar och speciellt hur mycket min familj offrar för mig då dom vet att jag har höga mål och drömmar. Mina dagar består inprincip bara av skola och hästar. På helgerna är det tävling, antingen att jag tävlar själv eller att det är min syster som tävlar och då följer jag alltid med som stöd och coachar henne. Jag hjälper henne också ofta med träning härhemma och förövrigt så består resten av mina vardagar med träning och förberedelser inför kommande tävlingar.

work hard in silence and let your success make the noise

Känner att folk borde lägga mindre krut på att leta fel och lägga sig i andras liv och fokusera på sitt eget istället. Sen kommer alltid skitsnacket finnas men jag tror att flyttar man till exempelvis Skåne så bli det en helt annan grej. Riktiga ryttare gläds åt varandra och snackar inte skit.

Nu vet ni iallafall lite hur jag tänker och hur jag vill göra och så får vi hoppas det går vägen, ser väldigt mycket fram emot vad framtiden har att erbjuda och hoppas på att jag ska kunna ta mig så långt det bara går och det ska jag kämpa för. Det kommer krävas många års hårt jobb, men det är värt de alla dagar i veckan.

 snygg

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>